lørdag 26. november 2016

Photoshop del 2

Photoshop del 2 finner du på YouTube HER

I del 2 viser og forteller jeg hvordan man tar inn bilder, forstørrer og forminsker bilder, fjerner bakgrunn med tryllestaven, bruker tekst, og skriver ut dokumentet.



Design og håndverk jobber ofte med moodboard i starten av en oppgave. Elevene skal for eksempel presentere produkter, materialer og farger for en kunde i en interiøroppgave. Jeg tenker at elevene ser Photoshop del 1 når de skal komme i gang med Photoshop, og Photoshop del 2 når de skal lage et moodboard eller en lignende presentasjon.  

Elevene lærer i ulikt tempo og foretrekker ulike lærings- og undervisningsmetoder. En digital læringsressurs kan sees flere ganger, man kan ta pauser underveis og man har tilgang til læring hele døgnet. Elever som av ulike årsaker ikke er på skolen kan tilegne seg ny læring hjemme, og dermed blir det lettere å komme tilbake etter et fravær. Disse instruksjonsvideoene vil kunne gi meg som lærer mer tid til veiledning på valg av bilder og layout når vi er i klasserommet.

Tips til deg som vil lage egne læringsressurser:
Etter å ha produsert skjermavspillingen i OBS åpnet jeg videoene i Windows Movie maker. Der laget jeg en framside (Tittel), en innledning (Legg til videoer og bilder) og en avslutning (Rulletekster → regissør). Deretter; Lagre film → for HD-skjerm

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar